Idősgondozás, házi segítségnyújtás egyszerű készülékekkel

Idősgondozás
Idősgondozás

Mindannyian felelősek vagyunk egymásért. Sok családban okoz problémát, amikor a távol élő szülők egyedül maradnak, és bár teljes napi felügyeletre nincs szükségük, de szeretnénk őket biztonságban tudni. Az idősgondozás házi segítségnyújtással való megoldása nem ismeretlen hazánkban sem, de az önkormányzatok segítségére nem számíthatnak a családok. Könnyen kezelhető készülékünk, és egyszerűen használható szolgáltatásaink ebben segíthetik.

Önt is megnyugtatná, hogy rosszullét esetén rögtön érkezik a segítség hozzátartozójához? Az idősgondozás céljára kifejlesztett Mobil EgészségŐr egy könnyen kezelhető, régimódi telefon készülékből áll, valamint csuklóra szerelhető pánikjelző készülékből. Amikor már a telefonálás is bonyolult műveletnek tűnik, ennek a megnyomásával is jelezhetnek az idősek az előre beállított számra. A telefonkészülék egyszerűségének is nagy a jelentősége, hiszen általános tapasztalat, hogy az idősebb generációnak nagy része nem szereti a technikai újdonságokat. Zavarja őket a ma vásárolható telefonok érintőképernyője, nem hajlandóak megtanulni a kezelésüket. Ez a készülék feltűnő színű, nagy, könnyen olvasható kijelzője van, jól látható nagy betűkkel.

A hozzá kapcsolható szolgáltatás a GPS alapú helymeghatározás – hogy mindig tudja merre jár viselője -, és az egészségügyi távfelügyelet további gondjainkon segíthet. A technika fejlődésének köszönhetően egyszerűen feltölthetőek az otthonában végzett alapszintű egészségügyi mérések adatai egy szoftverre, ahol azokat azonnal kiértékelik.