Hirtelen fogyás után szükséges lehet a hasplasztika

Hasplasztika
Hasplasztika

Napjainkban már nagyon sokan felismerték azt, hogy mennyire fontos a külső-belső egyensúly, hiszen egyik „kibillenése” kihat a másikra. Aki nem tudja elfogadni valamelyiket, az a személy már nincs harmóniában önmagával, a külvilággal és azért sürgősen tennie kell valamit. Szerencsére mindenre van megoldás! Annak, aki nem találja meg a lelki békét, számtalan segítséget vehet igénybe, de ugyanígy van az is, aki a külsejével nincs megelégedve.

Nem egyszer tapasztalhatják a nők szülés után, vagy bárki nagymértékű fogyást követően, hogy a has bőre megereszkedik, mivel nem képes követni ezeket a változásokat. Ilyenkor szükségessé válhat a hasplasztika, ami megoldást nyújthat ezekre a problémákra. A beavatkozás során figyelembe kell venni, hogy mennyire kiterjed az elváltozás és ennek függvényében mekkora legyen az eltávolítandó zsír-bőr komplexum nagysága.

Ugyanis túlzott elhízás esetén előfordulhat, hogy a bőr vastag zsírréteggel együtt lóg lefelé, ami esztétikai, higiéniai vagy mozgásszervi panaszok forrása lehet. Bizonyos esetekben az is előfordulhat, hogy a hasplasztika operációt megelőzően zsírleszívást végeznek a páciensen, ezzel csökkentve a zsírréteg vastagságát, ami befolyásolhatja a végeredményt.

A hasplasztika műtét végén nyomókötést helyeznek el, illetve léteznek kimondottan erre a célra kifejlesztett kompressziós ruhák is, amelyekben lehet zuhanyozni és amelyek akár 1 hónapon keresztül is viselhetőek megszakítás nélkül. Nagyon fontos odafigyelni és amennyiben lehet megelőzni, illetve minél hamarabb felismerni, ha valamilyen szövődmény lépne fel a hasplasztika műtétet követően.