Hogyan válasszuk ki a tökéletes szervert?

A Computerworld offline, újság kiadványának online változata is van. Az újság és az online verzió kiadója a Project029 Media and Communications Kft. A Computerworld weboldalán folyamatosan újabb és újabb híreket olvashatunk az informatika világából. A Computerworld aloldalán a legjobb szerver választó weboldal linkje is megtalálható.

A szerverválasztó oldalon ismertetik a különböző szerverek fajtáit is. Írnak például a rack szerverről is. A rack szerver előnye, hogy nagyobb szerversűrűség érhető el vele ugyanakkora területen. (Tárolásukhoz nyilván szükség van rack szekrényre is .) Mivel hangosabbak, mint a torony szerverek és fontosabb, hogy a hűtésük is megfelelő legyen, így ezeket elsősorban szerverszobákba ajánlják.

Egy rack szerver tökéletes platform lehet vállalati folyamatokhoz, dinamikus infrastruktúrák kiépítéséhez. Ipari szabványoknak megfelelő a kialakításuk és a következőkre optimalizáltak: energiahatékonyság, megbízhatóság, virtualizáció, könnyű üzemeltetés és karbantartás valamint rugalmasság. További információk a www.szervervalaszto.hu weboldalon találhatóak.