Prostalyn – Prosztata rák megelőzése

A prosztatarák elsősorban az idősebb férfiak betegsége, de negyvenéves életkor után bárkinél bármikor megjelenhet. A rák kialakulásának veszélye az életkor előrehaladásával egyre nő, negyven év felett emiatt már ajánlott évenként is megvizsgáltatni a prosztatánkat. A betegség ekkor még idejében felismerésre kerül és jól kezelhető lesz.

A prosztatarák is azon betegségek közé tartozik, amelyek korai fázisban tünetmentesek. Amikor tünetekhez vezet, azok rendszerint az alábbiak:

- gyakori vizelés, különösen éjjel
- nehezen induló vizelés
- a vizelet-visszatartás nehézsége
- gyenge, vagy vizelés közben időnként megszakadó vizeletsugár
- fájdalmas, égető érzés vizelés közben
- vér megjelenése a vizeletben vagy az ondóban.

A prosztatarák kezelésének lehetőségei – a rák stádiumától és egyéb tényezőktől függően – a sebészi beavatkozás, a sugárkezelés, a hormonterápia, illetve a kemoterápia. A prosztatarákban szenvedő férfiaknál a fűrészpálma benne van az öt leggyakrabban használt alternatív gyógymód között.

A prosztatarák megelőzésének lehetőségei

prosztata rák Napjainkban a szabalpálma tartalmú étrend-kiegészítőket javasolják a prosztatarák megelőzésére.

A szabalpálma tartalmú tablettákkal végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a gyógyszert szedő férfiaknál kevésbé valószínű a prosztatarák kialakulása több év elteltével sem, mint azoknál, akik inaktív placebot kaptak.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a szabalpálma gátolja a prosztatarák sejtek növekedését és veszélyes sejteket ölhet meg.

Prostalyn

A Prostalyn egy prosztata egészségének megőrzésére és prosztata problémák tüneteinek kezelésére kifejlesztett étrend-kiegészítő tabletta.

Főbb összetevői:
Szabalpálma
Kisvirágú füzike
Csalángyökér
Cink
Szelén